Tajno sniman urednik Južnih vesti!

DANAS, Piše: Z. M. NIŠ, 23. mart 2017 – Redakcija Južnih vesti obavestila je policiju da je nepoznata osoba preksinoć oko 19 časova iz automobila parkiranog u centru Niša video kamerom snimala urednika ovog internet portala Predraga Blagojevića.

Kada je Blagojević pokušao da svojim telefonom fotografiše automobil, dala je gas i pobegla. Južne vesti su policiji dostavile i fotografiju spornog „golfa 5“ i registarske oznake.

U ovoj redakciji kažu da je Blagojević, inače, zbog „sumnji da je praćen, da mu se prisluškuju telefonski pozivi i da postoje problemi u komunikaciji sa predstavnicima međunarodnih institucija“, krajem decembra prošle godine tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova zvaničnu informaciju da li je i zbog čega od 1. januara 2014. godine bio pod bilo kojom vrstom „prismotre“.

MUP je odbio da mu te informacije dostavi, uz obrazloženje da tražene informacije nose oznaku „strogo poverljivo“, a da je „u konkretnom slučaju utvrđen opravdan zakonski osnov“ za ograničenje prava na slobodan pristup ovakvim informacijama. Prema Zakonu o tajnosti podataka, oznaku „strogo poverljivo“ nose isključivo dokumenta čije bi obljavljivanje moglo da izazove „tešku štetu po interese Republike Srbije“.

Južne vesti su nezavisan medij, koji se između ostalog bavi istraživačkim novinarstvom, odnosno temama vezanim za korupciju i drugu vrstu nepravilnosti u radu organa vlasti i javnog sektora u gradovima i opštinama na jugu Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!