You are here

Predizborni skup SNS-SPS u Smederevu

Dačić: Vučićevi protivkandidati Izmišljeni likovi koji hoće da vrate točak istorije unazad

SMEDEREVO, 20. mart 2017 – Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Smederevu, na predizbornom skupu koalicije koja podržava Aleksandra Vučića, da je važno ko vodi državu “zato što Srbija i dalje ima velike državne i nacionalne probleme sa kojima smo se suočavali svih ovih godina, decenija i vekova i veoma je važno da li će Srbija u ovom lavirintu pogoditi pravi put, ili će krenuti putem destrukcije, pometnje i negiranja svega onoga što smo zajedno uradili.”

On je ocenio da Srbija može da bude poštovana u svetu samo onoliko koliko je jaka, a jaka je onoliko koliko je stabilna i poručio da nam zato nam treba stabilnost “pobeda 2. aprila”.

“Zato i nema ovde stranačkih razlika. Vučić nije kandidat samo SNS-a, čak ni SPS-a, ni Karićeve stranke, on je kandidat naroda i svih građana Srbije, narodni kandidat”, naglasio je Dačić i ocenio da je Aleksandar Vučić “daleko iznad ove političke utakmice koja se danas vodi”.

On je rekao da sa jedne strane imamo “zamajavanje, zavitlavanje i opasno ugrožavanje funkcionisanja države, a s druge strane imate ozbiljnu državnu politiku koja želi da Srbiju vodi napred”.

Dačić je rekao da “oni hoće da vrate točak istorije unazad, sve ono što smo dobro uradili, najbolje za Srbiju, zajedno SPS, SNS i svi drugi, oni hoće da ponište. To je suština tih izmišljenih likova, koji žele na takav način, svi na jednoga, da vrate točak istorije. To svi na jednoga će se pretvoriti 2. aprila u svi za jednoga i jedan za sve, za sve nas.”

Dačić je, govoreći o ostalim predsedničkim kandidatima, kazao da “oni misle, propao im je 5. oktobar pa sad čekaju 6. oktobar”.

“Što bi rekao Slobodan Milošević: Malo morgen! Zato što u Srbiji nikad više neće biti ubijanja, premlaćivanja, neće biti sukoba unutar našeg naroda”, poručio je Dačić i dodao da se oni (koalicija oko Vučića) zalažu za nacionalno jedinstvo i zato je, prema njegovim rečima, kandidatura Vučića, odraz narodnog jedinstva u Srbiji.

Dačić je pozvao “svoje socijaliste” da ostave po strani lokalne probleme, a isto poručio i SNS-u,  ali da po ovom pitanju (izbora) imaju isti cilj.

“Mi (SPS) ne podržavamo drugog, Vučić je naš i zato pozivam sve koji ste hteli da glasate za mene, glasajte za Vučića, jer glas za Vučića je glas i za Socijalističku partiju Srbije”, zaključio je Dačić.

U prepunoj sali Centra za kulturu Smederevo, pre Dačića, prisutnima su se obratili i Bratislav Gašić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i poslanik SPS-a, dr Vesna Ivković. Među gostima skupa su bili i Aleksandar Antić (SPS),  Žarko Obradović (SPS) i Sreten Karić (PSS).

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien