Popović: Srbija sama da odlučuje o svojoj sudbini

SMEDEREVO, 17. mart 2017 – Svi oni Srbi koji žele da Srbija bude u EU, koji žele da se njima gospodari iz Brisela, imaju sedam kandidata na ovim izborima. Svi oni koji su protiv EU, svi oni koji znaju šta smo davali za slobodu u prošlosti i žele slobodnu Srbiju koja će sa svima da sarađuje, ali koja će sama da odlučuje o svojoj budućnosti, imaju svog kandidata. Ja sam taj kandidat, Demokratska stranka Srbije je ta stranka i ta politika koju treba da podrže na sledećim izborima, izjavio je danas u Smederevu Aleksandar Popović, predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije.

Komentarišući aktuelne odnose na relaciji Beograd – Priština, Popović je rekao da je nekoliko puta prekršena Rezolucija 1244 i da je Srbija morala da traži sednicu Saveta bezbednosti (UN), a da ova vlast to nije učinila.

„Ako Srbija zaista hoće da brani svoje interese na KiM, onda je ona nakon najave nekakvih tzv. vlasti, tzv. Republike Kosovo o formiranju nekih vojnih snaga, pošto je to kršenje Rezolucije 1244, morala da traži sednicu Saveta bezbednosti. Srbija to nije uradila. Nakon pokušaja kosovskih Albanaca da otmu imovinu, što je naravno nemoguće uraditi, zna se kome pripada, ima titulara, Srbija je takođe morala da traži sednicu Saveta bezbednosti. Srbija to nije uradila. Tu su stvari veoma jednostavne. Ova Vlada ne radi sve ono što bi trebalo da radi u odbrani naših interesa na KiM, i to nije prvi takav slučaj“, naglasio je Popović i ocenio da se Srbija nalazi na raskrsnici.

„Potpuno je jasno da su pred nama dva puta – jedan je put daljeg gubitka samostalnosti i slobode, dakle, da od polukolonije što smo danas, postanemo kolonija, da nama kompletno gospodare komesari iz Brisela i iz Nato-a. Drugi put je put slobodne Srbije i slobodne zemlje“, poručio je Popović.

On je ukazao da će predstojeći izbori delimično dati odgovor na to kakvu Srbiju žele njeni građani.

„Da li žele Srbiju u kojoj je predsednik obrazovan, više ili manje. Da li žele Srbiju u kojoj je predsednik neko ko je celi radni staž imao u politici, ili neko ko se politikom uglavnom nije bavio. Da li žele Srbiju u kojoj predsednik ima ozbiljno privredno iskustvo, ili neko bez ikakvog privrednog iskustva. Da li žele za predsednika nekog ko je davao puno nesipunjenih obećanja, ili nekog ko je stajao čvrsto iza svojih reči.“

To je pitanje na koje će odgovor dati građani Srbije, kazao je Popović. On je rekao da njega nisu podržavali u zapadnim ambasadama, kao i da je u redu da gospođa Merkel podrži gospodina Vučića. Njemu (Popoviću) nije potrebna podrška Angele Merkel, ni Evropske unije, zato što je politika koju on i DSS vode, suprotstavljena interesima EU. Predsednički kandidat DSS-a je poručio „meni je potrebna podrška mog srpskog naroda i građana Srbije.“

„EU bi da se širi, da što više zemalja plaća tu ogromnu briselsku administraciju. Ne želim da Srbija plaća tu administraciju, ne želim da Brisel donosi odluke umesto nas. Želim da mi donosimo odluke u Srbiji o svojoj budućnosti, makar DSS bio opozicija i te odluke bile pogrešne, ali neka to budu naše greške“, istakao je Popović.

On je dodao da se na primeru Bugarske najbolje vidi, kako je rekao, pogubnost te politike.

„Bugarskoj je EU zabranila da gradi Južni tok. Zahvaljujući zabrani EU, Srbija je izgubila Južni tok i barem 250 miliona evra „čistih para“samo od taksi. Kada pričaju o pomoći EU, nemojte zaboraviti, 250 miliona evra nam je EU „uzela“ i korist koju je Srbija mogla da ima, mimo taksi“, ocenio je Popović.


Jedna od retkih dobrih stvari, koje je ova vlast u poslednjih pet godina uradila je posao sa Hestilom. Pri tome, nemojte zaboraviti da je pre toga, HPK inženjering „protraćio“ više od 150 miliona evra srpskih državnih para, a da je premijer govorio da će Železara pod HPK, biti profitabilna. Moram da kažem, ne daj Bože da smo u EU, smederevska fabrika ne bi bila spasena zato što EU ne bi dozvolila da Kinezi preuzmu Železaru. To je još jedan dokaz da ulaskom u EU, gubimo slobodu da radimo ono što hoćemo. Ja sam samo za to da Srbija bude slobodna zemlja!


Predsednički kandidat DSS-a je poručio „svim Srbima koji su protiv ulaska u EU, koji su za slobodnu Srbiju, koji se sećaju da su bolji od nas ginuli za slobodu, i 1389. i 1804. i u Prvom balkanskom i u potonjim svetskim ratovima, da imaju svog kandidata. Ja sam taj kandidat i politika Demokratske stranke Srbije je zapravo politika koja njih predstavlja.“

Predstavljanju predsedničkog kandidata Demokratske stranke Srbije ispred Hrama Svetog Đorđa u centru Smedereva, prisustvovali su stranački prvaci, građani i predstavnici medija.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!