Potpisan ugovor o namenskom transferu

BEOGRAD/SMEDEREVSKA PALANKA, 16. mart 2017 – U Beogradu je potpisan ugovor između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Opštine Smederevska Palanka o namenskom transferu  za razvoj postojećih i uspostavljanje novih usluga socijalne zaštite na teritoriji Opštine Smederevska Palanka.

Prošle godine za namenski transfer bilo je izdvojeno 5.217.471, a ove godine za palanačku opštinu izdvojeno je 9.020.833 dinara. Potpisivanju ugovora u Palati Srbija prisustvovali su Nebojša Pavlović, pomoćnik predsednika za socijalna pitanja i saradnju sa ministarstvima, kao i Nikola Vučen, predsednik SO Smederevska Palanka.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisao je ugovore o namenskim transferima sa predstavnicima 123 lokalne samouprave iz čitave Srbije. Vulin je u obraćanju novinarima objasnio da su namenski transferi, u ukupnom iznosu od 701 milion dinara, obezbeđeni iz budžeta i namenjeni razvoju postojećih i uspostavljanju novih usluga socijalne zaštite. Po tom osnovu opštini Smederevska Palanka pripalo je 9.020.833 dinara

Reč je, kako je precizirao, o dnevnim boravcima, dnevnim klubovima, pomoći u kući, prihvatilištima, prihvatnim stanicama, svratištima, stanovanju uz podršku, ličnom pratiocu deteta i savetodavno-terapijskim uslugama u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

To će doprineti da se ove usluge razvijaju ravnomerno na teritoriji čitave zemlje, ukazao je ministar i podsetio na to da je prošle godine za namenske transfere za 122 lokalne samouprave bilo izdvojeno 400 miliona dinara. Izvor: Opština Smederevska Palanka i Palanka danas

Skorašnji članci

error: Content is protected !!