„Miloš“ za našu policiju i vojsku, ali i za izvoz

VELIKA PLANA, 12. mart 2017 – Aleksandar Vučić je obišao Fabriku složenih borbenih sistema u Velikoj Plani i najavio da će domaća namenska industrija postati pokretač razvoja ekonomije i garant stabilnost i bezbednosti Srbije.

Vučić je, posle prezentacije oklopnog vozila „Miloš“, najavio i da će tim savremenim borbenim sredstvom biti opremljena naša policija i vojska, kao i da je značajan deo proizvodnje namenjen izvozu. Opremanjem ovim vozilom, kazao je Vučić, operativne i borbene sposobnosti policije i vojske će u značajnoj meri biti podignute, pre svega na preventivnom delovanju na svako potencijalno ugrožavane suvereniteta i integriteta države. On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao i da će uspešno poslovanje namenske industrije doprineti jačanju bruto društvenog proizvoda i povećanju standarda građana.

Višеnamеnsko oklopno borbеno vozilo „Miloš“ spada u katеgoriju oklopnih vozila namеnjеnih obavljanju širokog dijapazona misija jеdinica policijе i oružanih snaga. Možе da se koristi za patrolnе i izviđačkе misijе, kao komandno vozilo, za prеvoz i podršku jеdinica za spеcijalnе opеracijе, protivgеrilsku i protivtеrorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!