Dogovorena priprema deset projekata

KOVIN, 10. mart 2017 – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, u okviru posete Kovinu, održao je radni sastanak sa opštinskim rukovodstvom koje je predvodila predsednica Sanja Petrović, a razgovaralo se o predstavljanju ciljeva rada Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i očekivanjima od lokalnih samouprava u narednom periodu.

„Današnji sastanak smo iskoristili kako bismo upoznali rukovodstvo opštine Kovin o aktivnostima koje sprovodimo na pokrajinskom nivou i uopšte o aktivnostima koje sprovodimo u odnosu na lokalne samouprave. Svakodnevno smo u komunikaciji i želimo da uspostavimo koordinaciju i razmenu informacija između 45 opština u Vojvodini i Sekretarijata, odnosno Vlade Vojvodine”, izjavio je Bjelić.

On je rekao da je dogovoreno da se pripremi deset važnih projekata, pet iz oblasti ekonomskog razvoja i ostalih pet, ako postoje, rasporediti na oblasti zdravstvene zaštite, obrazovanja, socijalne zaštite, ekologije – odnosno zaštite životne sredine.

Predsednica opštine Sanja Petrović je ponovila da “lokali“ moraju da preuzmu inicijativu, “oni su baza, odnosno mesto gde se dešava razvoj i to onda podrazumeva da mi treba da imamo spremne projekte, da predlažemo, da im se obraćamo, a oni će biti spremni da nam pomognu u svakom smislu.“

Radnom sastanku sa pokrajinskim sekretarom i članom Vlade AP Vojvodine Ognjenom Bjelićem prisustvovali su i predsednik SO Kovin Zoran Bradanji, pomoćnik predsednice opštine za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Dalibor Štark, načelnica OU Jelena Čolaković i koordinatorka grupe za LER, Slađana Ćirikovački.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!