Kristina Kovač: Gromoglasna tišina. Zveči!

SMEDEREVO/BEOGRAD, 25. februar 2017 – Kantautorka Kristina Kovač pozvala je večeras kolege muzičare preko svog Tviter naloga da pruže podršku Vladi Georgievu, povodom aktuelnog otkazivanja koncerta u Smederevu.

“Kolege, po drugi put, hoćete li javno pružiti podršku našem kolegi Vladi Georgievu kom je bez objašnjenja otkazan koncert u Sd , tri dana nakon što je nastupom na predizbornoj konvenciji pružio svoju podršku jednom od predsedničkih kandidata? Ili čekate da Vama neko ukine pravo na slobodan izbor, na političko opredeljenje, na rad???”

Kovač se u okviru iste teme osvrnula i na komentar vršioca dužnosti zaštitnika građana, Miloša Janković, koji je ranije danas pružio podršku kantautoru Georgievu i ocenio da “zabrana koncerata i drugih kulturnih dešavanja je najviši oblik totalitarizma. Negacija pravne države i vladavine prava”.

Kovač je pozitivno komentarisala Jankovićev tvit i ocenila da to nije kompliment “to vam je funkcija! I obavljate je!”

Portal Podunavlje.info je ranije danas objavio da su se Smederevci preko društvenih mreža pobunili protestujući protiv, kako navode, skandalozne odluke da se koncert Vlada Georgieva, zakazan za 4. mart,  odloži/otkaže, po drugi put.

Smederevci su odlučili da se koncert ipak održi. Onda kada je i trebalo, 4. marta u 20,30 na Gradskom trgu, kao građanski protest, objavila je samoorganizovana fejsbuk grupa „Koncert Vlade Georgieva u Smederevu – ipak ćemo održati“.

Vlado Georgiev je pozvan da bude gost na “koncertu Vlade Georgieva”, koji je potom na svom Tviter nalogu objavio da dolazi na građanski protest.

Inače, ova fejsbuk grupa je koliko večeras “narasla” na oko 2200 članova koji se javljaju iz čitave Srbije, ali i šire, iz Amerike, Australije, Dubajia..

 

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien