Proglašeni najbolji sportisti Smedereva u 2016.

SMEDEREVO, 24. februar – Najbolji sportista Smedereva u 2016. godini je Nikola Stošić, prvak Evrope, vicešampion Svetskog kupa i šampion države u lou kiku, a najbolja sportistkinja je Jasmina Milovanović, vicešampionka države malokalibarskim pištoljem, druga ekipno pištoljem na prvenstvu Srbije i treća sa ekipom pištoljašica u finalu Kupa Srbije.

Upravni odbor Saveza sportova Smederevo večeras je dodelio priznanja najboljim sportistima, trenerima, sportskim organizacijama i zaslužnim sportskim radnicima.

Sa dve evropske titule i pet zlatnih odličja na šampionatima Srbije najbolja muška ekipa je Kik boks klub SD Kombat, a njihov trener Dejan Pavić proglašen je za najuspešnijeg smederevskog trenara.

Ženski rukometni klub Mladi radnik je najbolja ženska seniorska ekipa, za ostvaren najbolji rezultat od osnivanja kluba – plasman u Super B ligu.

Strelci Natalija Tasić i Veljko Ilić su najbolji mladi sportisti, koji ostvaruju odlične rezultate u kadetskoj, juniorskoj, čak i u seniorskoj konkurenciji na nivou Srbije.

Upravni odbor Saveza sportova Smederevo dodelio je plaketu Streljačkoj družini Smederevo, kao najboljoj mladoj ženskoj ekipi u pojedinačnom sportu u sastavu Natalija Tasić, Iva Jovanović i Jovana Lazić, prvakinjama Srbije vazdušnom puškom olimpijska disciplina i Veslačkom klubu Smederevo, kao najboljoj mladoj muškoj ekipi u pojedinačnom sportu – Veljko Simić i Andrija Stojković, koji su vicešampioni Balkana.

Najbolja mlada muška ekipa je iz Košarkaškog kluba Smederevo, momci trenera Marka Kaplarevića, koji su imali odlične rezultate u Regionalnoj i Međuregionalnoj ligi, dok su kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba Tehničar, trenera Aleksandra Šipetića, najbolja mlada ženska ekipa. One su dominirale u Regionalnoj ligi i 10. na prvenstvu Srbije.

Večeras su, pored mladih sportskih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, nagrađeni i najbolji sportisti sa invaliditetom u 2016. To su: Marija Ristić iz Sportskog udruženja gluvih i nagluvih Despoti, Zoran Petković iz Streljačke družine R-50, Ilija Jakovljević iz Društva za sport i rekreaciju invalida, Dejan Oklopdžija iz STIKS-a i Borko Panić, iz Streljačko streličarskog kluba OSI Đurađ Branković.

Sportski podvig godine po mišljenju rukovodstva smederevskog Saveza napravio je Košarkaški klub Smederevo učešćem na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, uz podsećanje da su Smederevci do polusezone bili kandidati za Super ligu Srbije.

Plaketa za životno delo Sportskog saveza Smederevo za 2016. godinu uručena je legendarnom treneru veslača Iliji Jovšiću – Iki.

Najbolji sportista i sportistkinja kod mladih i seniora nagrađeni su i vaučerom od 5000 dinara za kupovinu sportske opreme.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!