Rajić: Pretili su mojoj porodici

SMEDEREVO, 23. februar – Generalni direktor i vlasnik smederevskog preduzeća Coka, Boban Rajić, u čijoj je nadležnosti više od 20 objekata izdatih Merkatoru u zakup, u današnjem obraćanju javnosti, potvrđujući ranije navode koje je objavio portal Podunavlje.info, izjavio je da su “sumnjiva lica iz kriminogene sredine” u poslednja 24 časa pretila njegovoj porodici.

Kako je Rajić ocenio “valjda sa željom da se ne oglašavamo i javno ne obelodanjujemo navedenu prevaru”.

Rajić je novinarima rekao da je, u cilju zaštite lične imovine, kompanija Coka pokrenula odgovarajuće postupke kod nadležnih, ali i postupak za otvaranje stečaja nad Merkatorom S. On je pozvao i ostale poverioce ove poslovne grupacije da im se pridruže i tako, kako je kazao, “spasemo srpsku privredu”.

Rajić je takođe izrazio sumnju da im je ukraden poslovni kombi kao znak upozorenja da “imamo posla sa nekima za koje ne važe materijalni propisi Republike Srbije”.

“Insistiramo od policije da pregleda video snimke krađe našeg vozila, da otkrije lopove i utvrdi da li postoji njihova “poslovna” veza sa pominjanom grupacijom. Takođe, insistiramo da se sudski postupci ne “razvlače”, a naš pravni tim će pokrenuti i sve ostale postupke kako u zemlji tako i u inostranstvu”, poručio je Rajić.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, Agrokor grupa u okviru koje posluje Merkator S, obustavila je plaćanja zakupnina poslovnoj grupaciji Coka, uz određena obrazloženja, kako Rajić ocenjuje “kao da smo posao zaključili sa nekom sumnjivom firmom a ne društvom koje je imalo nameru da svoje akcije kotira na Londonskoj berzi”.

Rajić je prethodno u izjavi za Podunavlje.info izrazio sumnju u „prevarnu radnju“ i “simulovani posao” nekadašnje slovenačke firme, sada u rukama hrvatskog Agrokora.

Posle informacije o zatvaranju sedam objekata Merkatora na teritoriji Smedereva i Robne kuće u Velikoj Plani, portalu Podunavlje.info je potvrđeno da zbog isključene struje ne radi ni objekat u zgradi nekadašnje Robne kuće u centru Smedereva, kao i onaj kod zgrade Solidarnosti, što je ukupno deset objekata… za sada.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien