Bez kajanja – priznao da je podvodio maloletnu ćerku

SMEDEREVSKA PALANKA – 10. februar 2017. Dan pošto je u javnost dospela jeziva sudbina maloletne M.M. iz Smederevske Palanke, koju je otac dve godine podvodio, da bi platio dugove, ali i za svakodnevno preživljavanje, u komšiluku ove porodice u palanačkom naselju Kolonija su u šoku.

– Sve mi je jasno, da nisu imali od čega da žive, da je beda, jednom mi je devojčica preko ograde tražila hleb, ali tako nešto… A otac je bio lopov, to jeste. Znalo se po komšiluku da su problematični, pogotovo on, ali dete da ovako upropasti, to nismo mogli da sanjamo – kaže prvi sused porodice nesrećne devojčice.

Ivan M. (46), otac, i Tanja M. (38), majka, podsetimo, uhapšeni su pod sumnjom da su u protekle dve godine podvodili i na seks sa poznatim i nepoznatim primoravali svoju maloletnu ćerku M.M. koja sada ima 15 godina. U pritvoru su, pored njih dvoje, i D.J. (54), V.S. (46),  P.S. (32) i Z.Đ. (43), svi iz Smederevske Palanke, koji se sumnjiče da su imali seksualne odnose sa devojčicom da bi na taj način naplatili dugove koje je njen otac napravio.

– Otac je priznao izvršenje dela, moglo bi se čak reći da je o tome pričao bez emocija. U svakom slučaju, biće naloženo i veštačenje njegovog psihijatrijskog stanja – kažu u Tužilaštvu Višeg suda u Smederevu koje je vodi ovaj slučaj.

Ivan M. je od ranije poznat policiji, više puta je privođen zbog krađa, i u komšiluku ga kao takvog znaju, jedan od komšija kaže i da su mu otvoreno pretili da će ga prebiti ako nešto iz njihovih kuća nestane, kažu, nema ko drugi da ukrade,

Devojčica je, po saznanjima Tužilaštva,  od 2015. godine, kada je imala 13, bila primoravana na prostituciju i pružanje seksualnih usluga poveriocima njenog oca, posle i drugima. Reč je o dugovanjima od pet, 10 do 30 hiljada dinara, iz kafana po Palanci i Beogradu, kao i o sličnim iznosima pozajmljenog novca od komšija, koji očigledno nisu prezali da na ovaj način „naplate“ dugove, mada su, smatraju u Tužilaštvu, morali da znaju da je u pitanju maloletna devojka.

– Ja sam joj pričala da to ne radi. Ma, nije ona kriva – u pola glasa kaže devojka iz ulice, verovatno vršnjakinja ili malo starija od nesrećne devojčice, potvrđujući posredno da nije baš da komšiluk nije znao.

Kuća u kojoj su stanovali sada je ruina, sa krova vise posečeni kablovi, vetar razvejajava zavesu na ulaznim vratima sa razbijenim staklom.

– Nisu oni tu već godinu dana najmanje, otkad im je isečena struja – objašnjava jedan komšija iz susedne radnje.

Baš tih godinu dana, od kada nisu tu, izgleda su bili najgori po M.M. Otac ju je, naime, po njegovom sopstvenom priznanju, odveo u Beograd, gde je kod Plavog mosta na auto-putu podvodio. Sa 14 ili 15 godina bila je prinuđena da za hiljadu dinara, nekada i manje, seksualno zadovoljava mušterije na susednom parkingu. Kada bi odbijala, otac ju je tukao, kažu u policiji, koja sada intenzivno traga za „mušterijama“. Jer i oni moraju da odgovaraju. Ove ispod mosta će biti teško naći, ali zato očevi “poverioci“ ne mogu da se nadaju toj sreći. Policija je na tragu dvojici, čije nadimke je otac u istrazi odao, pa bi trebalo očekivati da se i oni uskoro nađu iza brave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!