Nataliji zlato i srebro, Veljku bronza

SMEDEREVO, 6. februar 2017 – Četiri kruga su nedostajala kadetkinji „Smedereva“ Nataliji Tasić (2002) do apsolutnih 400 standardnom vazdušnom puškom na drugom kolu kupa Streljačkog saveza Srbije. Sa 396 krugova, po serijama 100, 98, 99, 99, bila je najbolja kadetkinja i druga u kategoriji mlađih juniorki.

U kategoriji kadetkinja srebrnu medalju je osvojila Milica Ristić iz kragujevačkog „Čika Mate“ sa 394 kruga, a bronzu Marija Kolarević iz Streljačkog kluba „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. U kategoriji mlađih juniorki sa istim rezultatom zlato je ipak, pripalo Mariji Zavišić iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda, jer je imala 3 unutrašnja centra više od Tasićeve. Bronzanu medalju osvojila je Ristićeva. Nastupilo je 40 kadetkinja i 53 mlađe juniorke.

Veljko Ilić (2000) strelac “Smedereva” ponovio je rezultat od 584 kruga sa prvog kola kupa u Novom Sadu i ponovo osvojio bronzu u svojoj, kategoriji mlađih juniora puškom. U konkurenciji 27 mlađih juniora zlato je osvojio Sava Ljujić iz beogradskog „Partizana“ sa 587 krugova, a srebro Đorđe Savić iz Streljačkog kluba „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 585 krugova.

U ovoj disciplini nastupale su još kadetkinje Iva Jovanović 376 (20 kadetkinje/28 ml. juniorke), Jovana Lazić 371 (24/35), Dunja Rajković 359 (29/40) i kadet Nemanja Adamović 567 (9/16).

Treće, poslednje kolo Kupa Srbije održaće se za 15 dana u Beogradu. Bodove za plasman u finale od naših strelaca za sada imaju Natalija Tasić u obe kategorije, Veljko Ilić i Petar Adamović (pištolj).

Sledećeg vikenda (11. i 12. februar) na strelištu u Sportskoj hali Smerevo održaće se finale Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u A programu (juniori i seniori). Smederevo ima svoje favorite u kategorijama seniorki pištoljem, Jasminu Milovanović, a u juniorskim kategorijima plasman u finale izborili su Ana Todorović, Petar Adamović i Veljko Ilić. U ekipnoj konkurenciji nastupa samo ženska ekipa pištoljem.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!