Odličan nastup u Minhenu

SMEDEREVO, 29. januar 2017 – Odlični nastupi sadašnje i nekadašnje članice Streljačke družine Smederevo na streljačkom turniru u Minhenu, uz lični rekord Jasmine Milovanović.

Odličan nastup naše takmičarke Jasmine Milovanović u sastavu reprezentacije Srbije na najvećem međunarodnom turniru u streljaštvu koji je ove nedelje održan u Minhenu. Drugog dana takmičenja pištoljaša Milovanovićeva je ostvarila lični rekord od 388 krugova. U finale je ušla kao druga iz kvalifikacija i na kraju završila na 7. mestu nakon finala. Ovo je za nju još jedno jako finale u nizu.

U velikoj borbi u finalnom nadmetanju vazdušnim pištoljem pobedila je mlada Grkinja Ana Korakaki, najbolji ženski strelac sveta 2016. godine, koja je kao član „Smedereva“ osvojila juniorsku titulu prvaka Srbije 2012. godine.

Srpski strelci su blistali i ovog januara u glavnom gradu nemačke pokrajine Bavarska na „malom prvenstvu sveta“. Najbolji strelac je Dimitrije Grgić (brat Jasmine Milovanović) koji je osvojio dve medalje, bronzanu i srebrnu pištoljem. Zorana Arunović je osvojila bronzu pištoljem, a u konkurenciji juniora puškom medaljom istog sjaja okitio se kragujevački reprezentativac Stevan Jovanović.

Turnir u Minhenu je i ove godine opravdao epitet najjačeg takmičenja ovog tipa na svetu. Ni u jednoj disciplini nije startovalo manje od 80 takmičara.

Zorana Arunović je dobila specijalnu nagradu sponzora turnira, proizvođača oružja „Valter“ upravo za rezultat prvog dana turnira – 391 krug u kvalifikacijama koji je najbolji rezultat mitinga vazdušnom pištoljem.

Najbolji rezultat puškom je bilo dostignuće takođe srpskog strelca Milutina Stefanovića (630,9). „Valter“ je, ipak, prednost dao ostvarenju juniorke Judit Gomez (Francuska), koja je sa 419,9 krugova, postignutih u petak, bila najbliža svetskom rekordu u omladinskoj konkurenciji. Dan ranije osvojila je zlato sa 250,7 krugova u finalu.

Turnir u Minhenu bila je odlična prilika da se i strelcima koji su osvojili nagrade sponzora, nemačkog proizvođača oružja „Valter“, za rezultat najbliži svetskom rekordu u juniorskoj konkurenciji puškom i pištoljem na drugom „Valter“ kupu u Smederevu. Tako je Sven Martini, iz „Valtera“, u prisustvu sekretara Streljačke družine „Smederevo“ Bobana Marinkovića, uručio pušku Walther LG 400 hrvatskoj reprezentativki Valentini Gustin i pištolj Walther LP 400 francuskom reprezentativcu Nikolasu Tielu.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!