Red za lične karte od sabajle

SMEDEREVO, 27. decembar 2016 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će i posle isteka roka (do kraja godine) za zamenu lične karte na starom obrascu biometrijskom ličnom kartom, građani i posle toga moći da podnesu zahtev za zamenu lične karte, koja će im se izdavati po hitnom postupku.
Iako rok važenja ličnih karata izdatih na starom obrascu ističe 31. decembra 2016. godine, ministarstvo je podsetilo građane da je potrebno da se sve lične karte izdate na starom obrascu zamene, uključujući i trajne lične karte izdate na starom obrascu.
U saopštenju se navodi da je tokom decembra u svim policijskim upravama u Srbiji radno vreme organizovano u dve smene, kao i subotom i nedeljom kako bi što veći broj građana mogao da preda zahteve za ličnu kartu, kao i da će tako biti i tokom 2017. godine, dok god bude bilo potrebe.
U Smederevu se za predavanje zahteva za zamenu lične karte čeka u dugim redovima od ranog jutra. Najviše je, naravno, penzionera, koji imaju papirne lične karte, one na kojima stoji da su izdate „trajno“. U smederevskoj policijskoj upravi objašnjavaju da su termini za zakazivanje preko Interneta samo oni između 11 i 13 sati i da se zato brzo popune, pošto nema dovoljno ljudi samo jedna službenica radi tako zakazane. Dnevno obrade po 60-70 zahteva, ali tvrde i da će, pošto je broj tražilaca novih ličnih karata mnogo veći nego što mogu da stignu da urade do Nove godine, da se ne sekiraju, svi doći na red u nekom od termina u januaru.

MUP će i za vreme novogodišnjih i božićnih praznika organizovati prijem zahteva za izdavanje dokumenata za hitne slučajeve.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!