Najbolji strelci u 2016.

SMEDEREVO, 27. decembar 2016 – Streljačka družina „Smederevo“ proglasila je najbolje članove družine u prošloj sezoni. To su Jasmina Milovanović, Ana Todorović i Petar Adamović (pištolj) i Natalija Tasić i Veljko Ilić (puška).

Jasmina Milovanović, seniorka Streljačke družine „Smederevo“ nastupa u reprezentativnim selekcijama Srbije, državna je vicešampionka malokalibarskim pištoljem, treća na Finalu Kupa i četvrta na Prvenstvu Srbije vazdušnim pištoljem. Zajedno sa juniorkom Anom Todorović i Anom Alentijev, u prošloj sezoni osvojile su drugo mesto ekipno vazdušnim pištoljem na Prvenstvu Srbije i treće na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije.

Petar Adamović, juniorski reprezentativac Srbije, učestvovao je na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru, osvojio je bronzanu medalju u kategoriji kadeta na Prvenstvu Srbije i najbolji je mlađi junior na finalu Kupa Srbije.

Natalija Tasić je vicešampionka Srbije u kategoriji pionirki vazdušnom puškom i u trostavu. Na Finalu kupa Srbije bila je najbolja pionirka. Pobedila je na školskoj olimpijadi sa nezvaničnim državnim rekordom od 194 kruga. Ekipno sa Ivom Jovanović i Jovanom Lazić najbolje su kadetkinje Srbije.

Jedini takmičar u istoriji srpskog streljaštva koji je kao kadet u jednoj sezoni osvajao medalje na svim državnim prvenstvima u olimpijskoj disciplini vazdušna puška je Veljko Ilić. On je u prošloj sezoni postao prvak Srbije u svojoj, kategoriji kadeta i juniorski je državni prvak. U kategoriji mlađih juniora je vicešampion, a uspeo je da osvoji i bronzanu medalju u seniorskoj kategoriji. Na finalima kupa najbolji je kadet i mlađi junior, a osvojio je i bronzu u kategoriji juniora i seniorsko srebro. Državni je reprezentativac u juniorskoj kategoriji i kapiten reprezentacije mlađih juniora, učesnik Finala Evropske Lige Mladih u Bolonji 2016. godine.

Posebne plakete, rad vajara Selimira Seleta Jovanovića, za izuzetan doprinos razvoju SD „Smederevo“ dobili su Jasmina Milovanović i Boban Marinković, trener i sekretar družine.

Na izbornoj skupištini Streljačke družine „Smederevo“ izabran je novi predsednik i tu će funkciju u naredne četiri godine obavljati Jelena Tasić, dosadašnji član Upravnog odbora i predsednik Stručne komisije kluba i strelac. Istog dana održana je i redovna izborna skupština Streljačkog saveza Smedereva, na kojoj je takođe izabran predsednik i taj posao će u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljati Milutin Jovanović, iskusni streljački radnik, dosadašnji član uprave SD „Smederevo“ i SS Smedereva. Dosadašnji predsednik družine i saveza Siniša Mašović, podneo je ostavku na ova mesta zbog kandidature za drugi mandat u Streljačkom savezu Srbije, gde je predsednik, što je u skladu sa novim Zakonom o sportu Republike Srbije, po kome kandidat ne sme da bude član više upravljačkih tela. Izbori za predsednika Streljačkog saveza Srbije su u februaru sledeće godine.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!