Donacija Japana

SMEDEREVO, 24. decembar 2016 – Vlada Japana donirala je sredstva namenjena socijalnom razvoju u lokalnim samoupravama,  među kojima je i donacija Tekstilno-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „Despot Đurađ“ u Smederevu, u iznosu od 72.834 evra. Ugovor sa korisnicima sredstava iz oblasti obrazovanja, zaštite životne sredine, socijalne zaštite i zdravlja potpisao je ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara.

Ambasador Takahara podsetio je da projekti imaju za cilj unapređenje socijalnog razvoja i smanjenje razlike između života u velikim gradovima i drugim delovima zemlje, što je, kako je istakao, od nemerljivog značaja za razvoj Srbije.

Donacija će Tekstilno-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi „Despot Đurađ“ poslužiti za nabavku opreme za stručno usavršavanje. To se posebno odnosi na učenike koja pohađaju poljoprivredni i tehnološki smer, jer će biti nabavljena sredstva koja su im potrebna za rad, da rekultivišu stari vinograd,  urede ogledna poljoprivredna dobra, saopštile su gradske vlasti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!