Jasmina bolja od Zorane

SMEDEREVO, 18. decembar 2016 – Srpski strelci su „u rezervi sačuvali“ dobru formu tempiranu za Internacionalno prvenstvo Beograda održano pre nedelju dana, a među slavljenicima je i članica smederevske ekipe Jasmina Milovanović.

U današnjem, trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u sali Sportskog društva Crvena zvezda, postignuto je nekoliko vrlo vrednih rezultata. U svim disciplinama pobednici su ostvarili rekorde ovosezonskog kupa.

Najbolji rezultat dana puškom postigla je Dragana Todorović iz Novog Beograda Ušće, a pištoljem Dimitrije Grgić (Akademac)

Todorovićevoj je pobedu doneo je rezultat od 418,6 krugova. Drugo mesto osvojila je juniorka Milica Babić (Palilula), koja je u Beograd došla na zimski raspust sa studija u SAD gde beleži dobre rezultate na univerzitetskim takmičenjima. Babićeva je pogodila 416,2 i za svega 0,2 kruga nadmašila Ivanu Anđušić Maksimović, koja se na Internacionalnom prvenstvu Beograda posle duže pauze vratila na vatrenu liniju.

Za rezultatom Dragane Todorović vrlo malo zaostaje ostvarenje Stevana Pletikosića, koji je u muškoj konkurenciji puškom ubedljivo trijumfovao sa 626,2 kruga. Rezultat govori da je iskusni strelac kragujevačkog „Čika Mate“ uspešno otklonio kvar  na pušci, zbog koga je, pre nedelju dana odustao od finala na „Velikoj nagradi Beograda“.

Takmičenje pištoljem je obeležio Dimitrije Grgić, „pogodivši“ 583 kruga za ubedljivu pobedu.

U nadmetanju pištoljem za dame o prvom mestu je odlučila najmanja moguća razlika. Jasmina Milovanović (Smederevo) i Zorana Arunović (Crvena zvezda) su „ubile“ po 385 krugova. Milovanovićevoj je pobedila zbog samo jednog „unutrašnjeg centra“ (hitac 10,2 i bolji) više od Arunovićeve. Treće mesto pripalo je Bobani Veličković (Bor 030)

Nijedan pojedinac nije pobedio u sva tri kola, a u ekipnom plasmanu to je uspelo muškom timu puškom „Čika Mate“ i  ekipi pištoljem  Policajca, koji se danas takmičio bez najboljeg strelca Damira Mikeca.

Po deset najboljih na osnovu plasmana u sva tri kola, u svakoj disciplini učestvovaće na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je na programu u februaru.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien