SNS promenio svoje ljude na čelu Smederevske Palanke

SMEDEREVSKA PALANKA, 17. decembar 2016 – Sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka, održana ovog petka, počela je predlogom Anđele Nevenkić, odbornice SNS-a, da prva tačka dnevnog reda bude razrešenje dosadašnjeg predsednika opštine, njegovog zamenika, predsednika Skupštine opštine i zamenika, a odmah potom da bude i imenovanje novih.

Umesto dosadašnjeg predsednika opštine Petra Milića, SNS, većinom glasova izabran je Toplica Pintorović, diplomirani pravnik i do tada šef odborničke grupe naprednjaka. Zamenik će mu biti Milica Despotović, SNS. Na mesto do ove sednice predsednika Skupštine opštine Vladana Vukovića, takođe SNS, za novog je imenovan Nikola Vučen iz Treće Srbije, marketing menadžer, dosadašnji zamenik predsednika Skupštine. Njegov zamenik će biti Dragan Minić, odbornik SNS-a iz Azanje.

Inače, za razrešenje dosadašnjih palanačkih opštinskih čelnika glasao je 41 odbornik, a osim SNS-a, za smenu su bili i predstavnici DS-a, SPS-a, oni sa liste SPO-DSS i Grupe građana „Domaćinski za Palanku“.  Ipak, za imenovanje novog rukovodstva glasalo ih je 30, jer odbornici DS-a nisu bili za imenovanja već samo za razrešenja.

Na istoj sednici, na predlog Toplice Pintorovića, novog predsednika opštine, većinom glasova izabrano je i 11 novih članova Opštinskog veća. M.Đ.

error: Content is protected !!