Komparativna analiza razvoja sporta

SMEDEREVO, 13. decembar 2016 – Ministarstvo omladine i sporta utvrdilo je proceduru izveštavanja u vezi sa Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014 – 2018. godine i Akcionim planom za njenu primenu, radi uspostavljanja jedinstvenog i formalnog sistema izveštavanja, navodi se u pismu prosleđenom subjektima u sportu, u koje je Podunavlje.info imalo uvid.

Ministarstvo smatra da će prikupljeni i obrađeni podaci, a imajući u vidu da se radi o drugoj godini izveštavanja, omogućiti detaljan uvid u faktičko stanje razvoja sporta u odnosu na koje će se narednih godina meriti uspešnost sprovođenja Strategije i ostvarivanja prioritetnih i ostalih ciljeva.

Set upitnika na osnovu kojih će se vršiti praćenje ostvarivanja ciljeva izradilo je Ministarstvo sporta i upitnici su namenjeni jedinicama lokalnih samouprava, nacionalnim granskim sportskim savezima, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Sportskom savezu Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Paraolimpijskom komitetu Srbije, Savezu za školski sport Srbije, Univerzitetskom sportskom savezu Srbije, Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije, Pokrajinskom zavodu za sport, Antidoping agenciji Republike Srbije, akreditovanim visokoškolskim ustanovama.

Na godišnjem nivou, Ministarstvo ima obavezu da izradi i objavi izveštaj o sprovođenju Strategije na svojoj internet stranici, stepenu sprovođenja ciljeva i aktivnosti, problemima i izazovima, a imajući u vidu da je Izveštaj o toku sprovođenja Strategije sastavni deo Izveštaja o radu Ministarstva koji se dostavlja Vladi u skladu sa Poslovnikom Vlade.

Pomenutim subjektima u ponedeljak je dostavljen upitnik, identičan upitniku za 2015. godinu, koji će omogućiti komparativnu analizu u odnosu na baznu godinu, kojim Ministarstvo sporta prati kvantifikovane ciljeve postavljene u Strategiji.

Rok za popunjavanje upitnika je 30. decembar 2016. godine.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!