Značajan turistički projekat

VELIKO GRADIŠTE, 9. decembar 2016 – Završnom konferencijom u Velikom Gradištu, uspešno je okončan projekat „Edukacija zaposlenih u turističkoj privredi i formiranje međunarodnog medija centra za turističku saradnju“ koji je sprovelo „Ekološko društvo Pinkum VG“, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Opštine Veliko Gradište.

Nakon više od pola godine rada na implementaciji projekta, organizatori su predstavili rezultate projekta koji je za cilj imao edukaciju zaposlenih u različitim sferama turističke ponude, bolje, efikasnije i celishodnije oglašavanje i promociju turističkih vrednosti ovog i drugih prostora u Srbiji i regionu što bi dovelo do bolje i brže obaveštenosti potencijalnih turista i njihove masovnije posećenosti ove i drugih destinacija kao i iniciranja formiranja Medija centra za turističku saradnju i promociju turističke ponude na Dunavu.

Ideja i koncept projekta je da se sve dešava u Velikom Gradištu, jer je opšta procena da je ono strateški zanimljivo i turistički atraktivno. Opština je iskazala poverenje, podržala projekat i otvorila prostor za dalje delovanje.

Pored zvaničnika, koji su govorili o komparativnim prednostima Velikog Gradišta i pozitivnim stranama ovakve saradnje, predsednica nosioca projekta, Ekološkog društva “Pinkum VG“, Ljubimka Blažević, predstavila je Protokol o namerama kojim se određuju zajedničke aktivnosti sa ciljem osnivanja međunarodnog medija centra za turističku saradnju i promociju na Dunavu, a kojim su u inicijativnoj fazi uključene opštine Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin. Kao proizvod ove radionice nastao je Almanah koji će biti poklon učesnicima i Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište za predstojeći sajam turizma u Beogradu.

Drugog dana konferencije, za učesnike je organizovana kratka turistička tura. Ovom prilikom oni su obišli selo Kusiće i ribnjak Miodraga Stanojevića Firge zatim Golubačku tvrđavu i obližnji manastir Tumane.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!