Tim za borbu protiv nasilja u porodici

GROCKA, 6. decembar 2016 – U gradskoj opštini Grocka u petak je održan sastanak povodom formiranja tima za borbu protiv nasilja u porodici, na kojem je predstavljen novi Zakon o zaštiti od nasilja u porodici, koji treba da stupi na snagu u prvoj polovini 2017. godine.

Sastanak je organizovala zamenica predsednika gradske opštine Grocka Živadinka Avramović, a prisutne su sa tematikom upoznali narodna poslanica Olivera Ognjanović, inspektorka MUP-a Lidija Mladenović, dr Danka Đorđević iz Hitne službe Doma zdravlja Grocka, Dragica Micić iz Centra za socijalni rad i Marina Anđelić Teofilović ispred Nacionalne službe za zapošljavanje Grocka.

Poslanica Olivera Ognjanović je istakla da se mora povećati svest građana o postojanju ovog problema i svi moraju da budu upućeni kako pomoći osobama koje su žrtve nasilja.

Zamenica predsednika opštine Grocka predložila je da se formira tim pri opštini Grocka koji će se baviti ovim problemom, a koji čine lica koordinatori iz svake mesne zajednice i koji će redovno održavati sastanke, organizovati tribine i deliti flajere na celoj teritoriji opštine Grocka, kako bi svi bili obavešteni i edukovani na ovu temu i kojim se nadležnim institucijama mogu obratiti za pomoć.

“Moramo podići svest o tome da smo svi svedoci postojanja nasilja u porodici i mi kao svedoci o tome postajemo isto toliko krivi ako ne pomognemo žrtvama nasilja bilo da se radi o nasilju nad ženama, decom, starijim licima, ili bilo kojim drugim oblikom nasilja”, rečeno je na sastanku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!