Direktor nema pojma

SMEDEREVO, 28. novembar 2016 – Na Trgu Republike u centru Smedereva osvanule su dve nove trafike firme “Moj kiosk štampa”, koje sa prvom ranije postavljenom u Ulici despota Grgura, čini “sveto trojstvo trafika” u krugu od stotinak metara strogog gradskog jezgra, a da nadležni o tome „nemaju pojma“.

Dve najnovije trafike postavljene su tokom vikenda, u ekstra zoni u centru grada, gde ni iglu ne možete da stavite bez prethodnih saglasnosti nadležnih.

Građevinsko zemljište koje se koristi za postavljanje montažnih objekata je do sada bilo u nadležnosti Direkcije za urbanizam, izgradnju i građevinsko zemljište, pa se po raspisanom konkursu, sačinjavao ugovor sa zainteresovanima, uz saglasnost Gradskog veća.

U Direkciji danas nismo mogli da saznamo pojedinosti o volšebnom postavljanju novih trafika u centru grada. Direktor nam je u telefonskom razgovoru rekao da “nema pojma o tome”,

Podsećamo da se na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada (zakazana za četvrtak) nalazi i Predlog odluke o pokretanju postupka likvidacije Direkcije, pa ovakav odgovor mnogo i ne čudi.

Direkcija je, u ime i za račun Grada Smedereva kao zakupodavca, 18. oktobra 2016. godine objavila Oglas za prikupljanje pisanih ponuda za davanje u zakup zemljišta za postavljanje privremenih poslovnih objekata na javnim površinama.

Fali samo jedna “sitnica”. Za Trg Republike raspisan je jedan oglas za parcelu broj 1041/6 KO Smederevo, odnosno za lokaciju na kojoj se više godina nalazio kiosk i još uvek je tu, ali ne i za još dva “prekobrojna” koji su se pojavili tokom vikenda, očigledno van standardne procedure. Uz čiju saglasnost?

Skorašnji članci

error: Content is protected !!