Streljaštvo: Srbiji pet zlatnih medalja

SMEDEREVO, 26. novembar 2016 – U konkurenciji oko 150 mladih strelaca iz devet zemalja, srpski takmičari su na Velikoj nagradi Smedereva osvojili pet zlatnih, pet srebrnih i osam bronzanih medalja, saopštio je večeras Streljački savez Srbije.

Bogat takmičarski vikend u Smederevu otvoren je danas Velikom nagradom Smedereva, na kojoj su se strelci takmičili u tri kategorije: kadetskoj (do 16 godina), mlađe-juniorskoj (17 i 18 godina) i juniorskoj (19 i 20 godina)

Vazdušnom puškom odličjima su se okitili članica Novog Sada 1790 Sanja Vukašinović (juniorka), Jovana Jović iz Novog Beograda Ušće u kadetskoj konkurenciji, mlađi junior Đorđe Rančić (“Lukanjac”) i kadet Đorđe Savić (“Oko sokolovo”).

Pištoljem prvo mesto u konkurenciji juniora “upucao” je Branko Mašanović (Policajac), koji je sa 569 krugova postigao i najbolji rezultat dana ovim oružjem u muškoj konkurenciji. Vukašinovićeva je “ubila” najbolji rezultat puškom kod dama, visokih 416,3 kruga.

Srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su Natalija Anastasijević (Partizan, pištolj juniorke), Marija Malić (Jedinstvo, puška kadetkinje) i Lazar Kovačević (Jagodina 92, puška juniori).

Bronzama su se okitili Malina Stanojković (Bor 030, pištolj mlađe juniorke), Đurđina Lazić (Novi Beograd Ušće, pištolj juniorke), Marija Kolarević ( Jedinstvo, puška, kadetkinje), Nevena Armuš (“Čika Mata”, puška mlađe juniorke), Tatjana Banjac (Novi Sad 1790, puška juniorke).

U ekipnoj konkurenciji dominirali su strelci iz Rusije, a u timskom nadmetanju od srpskih klubova najviše odličja pokupio je Novi Beograd Ušće: srebro puškom u ženskoj konkurenciji i dve bronze (puška muškarci, pištolj devojke). Tim “Čika Mate” je bio drugi u ekipnoj konkurenciji puškom za muškarce, dok je kod devojaka treće mesto pripalo Novom Sadu 1790.

U nedelju će na smederevskom strelištu biti održan “Valter kup”, na kome će se strelci u sve tri kategorije takmičiti u istoj konkurenciji.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!