Energetska (ne)efikasnost

SMEDEREVO, 12. novembar 2016 – U zgradi Gradske uprave u Smederevu, čija je rekonstrukcija poreske obveznike koštala više od 90 miliona dinara kreditnih sredstava (bez klimatizacije) i pravdana poboljšanjem energetske efikasnosti, dogodila se poplava prilikom probe grejanja, saznaje Podunavlje.info.

 

Prilikom probe autonomnog sistema grejanja poplavljen je veći deo dograđenog sprata, a voda se pojavila i na nižem spratu, gde je oticala u blizini električnih instalacija, rekli su za Podunavlje.info zaposleni koji su zahtevali anonimnost zbog straha od mogućeg gubitka radnog mesta.

 

Predstavnik izvođača radova potvrdio je da se incident sa nekontrolisanim oticanjem vode zaista dogodio početkom oktobra, uz opasku da je izvođač radova trebalo da bude konsultovan pre uključenja grejanja od strane “stručnog” lica iz Gradske uprave Smederevo, dodajući da je problem ubrzo bio rešen.

 

Ovo nije prvi “vodeni” incident kojem su bili izloženi zaposleni. Tokom rekonstrukcije zgrade, pre pokrivanja dograđenog dela, usled obilnih letnjih padavina treći sprat je bio poplavljen najmanje jednom.

 

Zvaničnih informacija o tome, kao i o ovom najnovijem propustu, iz kabineta gradonačelnice Smedereva, nema.

 

Prema rebalansu budžeta, u rekonstrukciju zgrade Gradske uprave i prateće radove uloženo je 92,3 miliona dinara, od kredita u ukupnom iznosu od 110,2 miliona dinara,

 

Deo kreditnih sredstava je iskorišćen za sanaciju krova Centra za kulturu 1,3 miliona i za kotlarnicu Majdan 4,4 miliona dinara, dok će preostalih 12,2 miliona po najavama nadležnih “pojesti” – klimatizacija, koja će biti rađena naknadno, posle već završenih ostalih radova.

 

Proletos, po otpočinjanju radova na rekonstrukciji zgrade, klima uređaji su demontirani, pa su zaposleni bez rashladnih uređaja bili tokom najvećih letnjih vrućina.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!