Bogat filmski program

SMEDEREVO, 11. novembar 2016 –  Ovog vikenda očekuje nas bogat i uzbudljiv filmski program u Bioskopu Centra za kulturu, poručuju iz ove ustanove.

 

U okviru najvećeg dečijeg filmskog festivala KIDS FEST, koji se po 12. put održava širom Srbije, pod sloganom Filmujmo u ritmu sreće,  biće prikazana dva naslova, po jedan iz KIDS programa namenjenog deci od 4 do 12 godina i Tin program za decu uzrasta od 12 do 18 godina.

 

Crtani film „Čudovištance Moli“ prikazivaće se u subotu i nedelju u terminu od 17.00 sati. To je priča o čudovištancetu koje kreće u avanturu pronalaženja svojih roditelja koji su ga zaboravili.

 

Dokumentarni film „Plovidba kroz vreme: Put života“, delo nagrađivanog filmskog producenta, scenariste i reditelja Terensa Malika, prikazivaće se od 18.30 sati. Ovo ostvarenje je pravo uživanje za sve ljubitelje fantastičnih filmskih pokretnih slika, snažnih vizuelnih prikaza i najambiciozniji projekat čuvenog Malika. Malik je radio više od 30 godina na ovom dokumentarnom filmu. On je napisao i režirao ovo ostvarenje koje slavi Zemlju – od rođenja univerzuma do njegovog konačnog raspadanja.

 

U večernjem terminu od 20.00 sati bićemo na srpskom govornom području, gde nas očekuje premijera domaćeg filma reditelja i scenariste Srđe Penezića „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“, žanrovski okarakterisanog kao bajka za odrasle.

 

Film govori o dečaku koga su još kao bebu napustili roditelji i prati ga kako odrasta i kako se nosi sa lažima i manipulacijama svakodnevnog života sa čistim srcem i naivnošću koja prerasta u mudrost. Lik Dobrice tumači večiti dečak jugoslovenskog filma Slavko Štimac. U ostalim ulogama su Hana Selimović, Mirjana Joković, Bogdan Diklić, Bojan Dimitrijević, Rada Đuričin, Branislav Lečić, Milan Caci Mihajlović, Vladislava Milosavljević, Miodrag Radovanović, Renata Ulmanski, Sergej Trifunović i drugi.

 

Cena ulaznice za bioskop je 200 dinara.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!