Streljastvo: Srpske nade u Njitri

BEOGRAD, 8. novembar 2016 – Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije prihvatio je predlog sportskog direktora Srećka Pejovića, da u reprezentaciji Srbije za 22. „Turnir olimpijskih nada“,  koji će predstojećeg vikenda biti održan u Njitri (Slovačka), bude šestoro strelaca u gađanju vazdušnom puškom, među kojima je i Veljko Ilić iz Smedereva, saopšteno je danas.

 

Reprezentaciju Srbije za Njitru čine – juniori: Stevan Jovanović („Čika Mata“, Kragujevac) i Lazar Kovačević (Jagodina 92), mlađe juniorke i kadetkinje: Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova) i Teodora Vukojević („Čika Mata“), mlađi juniori i kadeti: Veljko Ilić (Smederevo) i Đorđe Savić („Oko sokolovo“, Kosjerić).

Trener ekipe je Saša Iker.

 

Po tradiciji, u Njitri će se nadmetati i reprezentacija Beograda koja u Slovačku putuje o trošku Streljačkog saveza Beograda – puška juniorke i kadetkinje: Marija Zavišić (Policajac), Ivana Marić, Jovana Jović (obe Novi Beograd Ušće), puška juniori i kadeti: Aleksandar Nikolić, Aleksa Simović (Novi Beograd Ušće), Ratko Bućić, (Partizan), pištolj juniorke i kadetkinje: Natalija Anastasijević (Partizan), Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), Teodora Simić (Crvena zvezda), pištolj juniori i kadeti: Branko Mašanović (Policajac), Stefan Todorović (Kolubara).

 

Iza vrlo masovnog takmičenja, koje obično okuplja strelce iz desetak zemalja, je tradicija duga više od dve decenije, a srpski takmičari su do sada imali mnogo uspeha.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien